Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Idős embereket rabolt ki az ötfős banda

2005.11.30. 12:50
Idős embereket rabolt ki és bántalmazott az elmúlt két évben egy ötfős banda. A rendőrség elkapta őket, többségük már előzetesben van.

Elfogta a rendőrség azokat a férfiakat, akik több mint tíz rablás elkövetésével gyanúsíthatók szerte az országban; egy ember bele is halt a bántalmazásba, közölte a budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese szerdán Budapesten.

Tóth Gábor ezredes sajtótájékoztatón felidézte, 2004 január 5-én megkötözve, holtan találtak egy idős nőt fővárosi, XI. kerületi lakásában, a lakásból különböző értékeket vittek el. A nyomozásban a rendőrség látókörébe került egy Pest megyei bűnözői kör, amelynek tagjait egy újabb, hasonló bűncselekmény elkövete után őrizetbe is vették.

A rendőrség szerint a férfiak 2004 januárja és 2005 júniusa között több betöréses lopást, rablást követtek el idős, védekezésre képtelen emberek sérelmére. A sértetteket összeverték, megkötözték, és összesen hatmillió forintot zsákmányoltak készpénzben és ékszerekben.

Az ötfős csoport tagjai közül négyen már előzetes letartóztatásban vannak, egy előzeteséről pedig szerdán döntenek. A gyanúsítottak között - akik martonvásári, szigetszentmiklósi és budapesti férfiak - van olyan, aki beismerő, és olyan is, aki részben beismerő vallomást tett.

A rendőrség szerint megállapítható, hogy a férfiak további bűncselekmények elkövetésével is gyanúsíthatók, ezek pontosítása még folyik.