Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Elfogták a bolti rablássorozattal gyanúsított pécsi szerelmest

2004.12.16. 06:55
Elfogták azt a huszonhat éves pécsi fiút, aki a rendőrök szerint több üzletet kirabolt, illetve megpróbált kirabolni az elmúlt hetekben. Volt hogy elzavarták, egy helyről azonban negyvenezer forintot zsákmányolt.

A baranyai megyeszékhelyen több üzletet is hasonló módon rabolt ki egy húsz év körüli fiatalember, akit a rendőrség szerdán kapott el. A pécsi fiatal mindig csak már az üzletbe lépve húzott álarcot, majd fegyvert vett elő, és - a rendőrök szerint udvariasan - pénzt követelt. Legutóbb kedden támadott meg egy trafikot, de az eladónő elriasztotta. Tíz napja két élelmiszerboltot támadott meg, két hete pedig negyvenezer forintot zsákmányolt a fiatal egy üzletből.

A rendőrség a körülmények azonossága miatt már eredetileg is arra gyanakodott, hogy mind a négy rablást ugyanaz a fiatalember követhette el. Szerdán sikerült is elfogniuk a 26 éves, büntetlen előéletű helybéli fiatalt, aki beismerte tettét.

A gyanúsított azzal indokolta tettét, hogy a barátnőjét, aki egy szórakozóhelyen dolgozik, a főnöke százezer forint eltüntetésével gyanúsította meg. A rablásokat csakis azért vállalta magára, hogy segítsen a lányon, mondta. A fiatalember egyúttal még egy egy hónappal ezelőtti rablást is beismert, melynek célpontja akkor egy dohánybolt volt.