Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Radics Péter túl van az életveszélyen

2002.09.30. 20:30
Radics Péter állapota stabil, túl van az életveszélyen, jelenleg nyugtatókat kap, szervezete kedvezoen reagál a kezelésre- közölte hétfőn az MTI-vel a Washington Hospital intenzív osztályának ügyeletes orvosa.
A washingtoni magyar nagykövetség vasárnap szűkszavú közleményben tudatta, hogy Radics Péter, az ismert TV-riporter szombat délután tisztázatlan körülmények között szerencsétlenül járt Washingtonban. Később kiderült: a riporter súlyos fejsérülést szenvedett, és rendőrök találtak rá egy gyorsétteremben.

Tony O'Leary rendőrtiszt a washingtoni rendőrség információs hivatalából úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy Radics Péter sorban állás közben szóváltásba keveredett egy másik vendéggel. A vitában az illető egy ütéssel leterítette a riportert, aki a földre esett, fejét beütötte a padlóba. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a tettes elmenekült.

Radics Péter életveszélyes állapotban került a Washington Hospital intenzív osztályára, ahol egy vérrögöt távolítottak el a koponyájából. Simonyi András nagykövet Szebényi Ferenc helyettes konzul kíséretében látogatást tett a kórházban, ahol a műtétet végrehajtó orvosoktól kért tájékoztatást a beteg állapotáról.

Radics vasárnap visszanyerte öntudatát, így a lélegeztető készülékre már nem volt szükség. Az orvos tájékoztatása szerint az első szava az volt, amikor magához tért, hogy vissza kell térnie a munkához. Várhatóan már hétfőn kikerül az intenzív osztályról.