Gusztáv
3 °C
7 °C

Radics Péter túl van az életveszélyen

2002.09.30. 20:30
Radics Péter állapota stabil, túl van az életveszélyen, jelenleg nyugtatókat kap, szervezete kedvezoen reagál a kezelésre- közölte hétfőn az MTI-vel a Washington Hospital intenzív osztályának ügyeletes orvosa.
A washingtoni magyar nagykövetség vasárnap szűkszavú közleményben tudatta, hogy Radics Péter, az ismert TV-riporter szombat délután tisztázatlan körülmények között szerencsétlenül járt Washingtonban. Később kiderült: a riporter súlyos fejsérülést szenvedett, és rendőrök találtak rá egy gyorsétteremben.

Tony O'Leary rendőrtiszt a washingtoni rendőrség információs hivatalából úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy Radics Péter sorban állás közben szóváltásba keveredett egy másik vendéggel. A vitában az illető egy ütéssel leterítette a riportert, aki a földre esett, fejét beütötte a padlóba. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a tettes elmenekült.

Radics Péter életveszélyes állapotban került a Washington Hospital intenzív osztályára, ahol egy vérrögöt távolítottak el a koponyájából. Simonyi András nagykövet Szebényi Ferenc helyettes konzul kíséretében látogatást tett a kórházban, ahol a műtétet végrehajtó orvosoktól kért tájékoztatást a beteg állapotáról.

Radics vasárnap visszanyerte öntudatát, így a lélegeztető készülékre már nem volt szükség. Az orvos tájékoztatása szerint az első szava az volt, amikor magához tért, hogy vissza kell térnie a munkához. Várhatóan már hétfőn kikerül az intenzív osztályról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!