Sára, Márió
2 °C
6 °C

Holtan találták a vámosladányi családirtót

2005.03.30. 19:54
Hat nappal tettének elkövetése után szerdán a szlovákiai Nagyzsember határában holtan találták a 37 éves Milan Rafaelt. A szlovák férfi egy magyar család két tagját végezte ki.
Hat nappal tettének elkövetése után szerdán a szlovákiai Nagyzsember (Zemberovce ) határában holtan találták a 37 éves Milan Rafaelt, aki a múlt héten csütörtökön a Lévához közeli Vámosladányban megölt két embert, kettőt pedig súlyosan megsebesített.

A férfi két nappal azután, hogy a börtönből szabadult, behatolt a vámosladányi család házába, ahol bosszúból agyonlőtte a család két férfitagját, az apát és a fiát, az anyát és a lányát pedig súlyosan megsebesítette.

A gyilkos azért állt bosszút áldozatain, mert egy korábbi erőszakos bűncselekmény miatt a család egyik tagja feljelentette őt, s börtönbe került. A család magyar nemzetiségű.

Szabadulása után Rafael a ház udvarán agyonlőtte a 48 éves családfőt, annak húszéves fiát, a 39 éves háziasszonyt és a 18 éves lányt pedig több lövéssel súlyosan megsebesítette, majd gépkocsijával elhagyta a falut. Nem sokkal később az autót jó félszáz kilométernyire fekvő szülőfaluja, Nagyzsember határában találta meg a rendőrség. A férfi azonban nyomtalanul eltűnt.

A rendőrség hat napig nagy erőkkel kereste a felfegyverezett gyilkost, akinek holttestére szerdán alkonyat előtt a nagyzsemberi réten akadt rá egy portyázó vadász. A kétszeres gyilkos a rendőrség megállapítása szerint önkezével végzett magával.