Mátyás
-6 °C
1 °C

Rendőrkézen Ragyás Tóni feltételezett kivégzője

2005.02.08. 15:28
A rendőrség elfogott egy albán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy két és fél évvel ezelőtt ő ölte meg a Ragyás Tóni néven ismert H. Antalt. A felbujtó ellen még nem gyűlt össze elég bizonyíték, így az ügy lezárása még várat magára. A rendőrség lassan befejezi a nyomozást.

Két és fél évvel az óbudai kíméletlen leszámolás után a rendőrség elfogta azt az albán férfit, aki alaposan gyanúsítható H. Antal (közismertebb gúnynevén: Ragyás Tóni) meggyilkolásával. Mint arról az Index is beszámolt, 2003. augusztus 27-én hajnalban, egy III. kerületi biliárdterem előtt tíz golyót eresztettek Békásmegyer rettegett figurájába, aki korábban lopás, garázdaság, testi sértés miatt már egy év két hónapot börtönben is ült.

Tíz golyó Tóniba


A helyszínelés
Fotó: HavariaPress

Az esetnek több szemtanúja is volt, akik egy százhetven centi magas, sovány testalkatú férfi elkövetőről számoltak be a rendőröknek. A 31 éves áldozat és 25 éves társa a játékteremből lépett ki, parkoló autójuk felé tartottak. Ragyás Tóni már a kocsiban ült, amikor a biztosra menő gyilkos odalépett az autóhoz és tizenkét lövést adott le a benne ülőkre. H. Antalt tíz golyó találta el és a helyszínen életét veszítette. A társaságában lévő Sz. Róbertet két golyó találta el, és csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem érte halálos lövés.

Mivel az áldozatnak igen sok haragosa volt, a rendőrség kezdetben több lehetséges elkövetői csoportot is gyanúsított a gyilkossággal, de két esetben is rossz nyomon indultak el. Végül 2004. vége felé sikerült feltérképezni azt a kiterjedt, külföldi kapcsolatokkal is bíró kört, aminek tagjai közül 2005. február elsején elfogták a gyilkosságal alaposan gyanúsítható albán férfit a XV. kerületi Drégelyvár utcában, derült ki a rendőrség keddi sajtótájékoztatóján.

Albán gyanúsított

Az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a BRFK életvédelmi osztályának közös akciójában a 36 éves, a kilencvenes évek eleje óta Magyarországon tartózkodó, a rendőrség számára jól ismert albán állampolgárt egy szerb férfi társaságában fogták el, ellenállást nem tanúsított, és azóta ki is hallgatták. A rendőrség 2003 augusztusában kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a gyilkost, de ezúton nem érkezett a nyomozást elősegítő, használható adat, adott tájékoztatást Krajnyák Péter rendőrőrnagy.

A rendőrség ennél többet egyelőre nem kíván az üggyel kapcsolatban nyilvánosságra hozni, mivel még folyik a további bizonyítékok összegyűjtése, a megbízó elfogása is várat még magára és a nyomozás sem zárult még le. A gyilkosság lehetséges indítékairól is csak annyit közöltek, hogy feltehetőleg a "konfliktuskereső életet élő" Ragyás Tóni valamelyik korábbi ellenlábasa vett elégtételt, valószínűleg üzleti természetű ügyek miatt.

A "Ragyás"

A napilapokban gyakran csak "Ragyás"-ként emlegetett H. Antalt agresszív természete tette hirhedtté Békásmegyeren, sokak szerint nem volt csoda, hogy valaki megelégelte viselkedését. Mint azt tudni lehetett róla, szinte mindig balhé tört ki, ha valahol feltűnt. Főleg a vendéglátóhelyiségekben volt nagy híre, a szóbeszéd szerint szinte sehol sem fizetett, néhol védelmi pénzt is szedett, a vendéglősök pedig rettegtek tőle.

Tény, hogy lopás, garázdaság, testi sértés miatt egy év két hónapot börtönben is ült, szabadságvesztéséből 2001-ben szabadult. Állt körözés alatt is, többször pénzbírsággal sújtották erőszakos bűncselekményei miatt. Hátára egy keresztre feszített rendőrt ábrázoló hatalmas tetoválást varratott, írta róla sokat sejtetően az egyik bulvárlap 2003 augusztusában.