Valér
-2 °C
0 °C

Bosszú állhat az óbudai kivégzés hátterében

2003.09.03. 13:38
Két férfit tartóztatott le a rendőrség kedden, akik a gyanú szerint megbízást adtak H. Antal, alias Ragyás Tóni kivégzésére. Ragyás egyiküket korábban nyilvánosan elverte, amit az áldozat állítólag nem tudott megemészteni, és hét év várakozás után elérkezettnek látta az időt ahhoz, hogy elégtételt vegyen. Golyóval.
Új fordulatot vett az óbudai kivégzés ügyében folyó nyomozás. Mint korábbi cikkünkben írtuk, augusztus 27-én hajnalban egy százhetven centi magas, sovány testalkatú férfi szitává lőtte H. Antalt, társát pedig súlyosan megsebesítette, amikor azok kijöttek egy óbudai biliárd klubból. Ragyás sajtóinformációk szerint több kétes hírű vállalkozónak dolgozott behajtóként, a rendőrség azonban ezt az információt nem erősítette meg, sőt: Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány azt mondta: a támadásnak nincs köze a szervezett bűnözéshez. Ezzel szemben a bíróság korábban garázdaság, súlyos testi sértés, rongálás, és más, pénzbehajtásnál gyakran előforduló bűncselekményekért jogerősen egy év két hónapi börtönbüntetésre ítélte.

Petőfi Attila, a BRFK Életvédelmi Osztányának vezetője elmondta: a nyomozás több szálon folyik. Igaz ugyan, hogy H. Antal egy lakóhelyét gyakran változtató, illegális tevékenységgel is foglalkozó ember volt, tevékenységéből adódóan pedig sok ellensége lehetett, a gyanú most mégis egy korábbi incidensre terelődött.

H. Antal 1996-ban, még biztonsági őrként egy baseball-ütővel alaposan elverte főnökét, K. Gézát, aki akkor egy éjszakai szórakozóhely üzletvezetője volt. A több társa előtt megalázott fiatalember bosszút esküdött, legalábbis erre utaló információk állnak a rendőrség rendelkezésére. A feltételezett felbujtókat, K. Gézát és V. Attilát letartóztatták, a "kivitelező" azonban ezidáig ismeretlen - állítják.

Három nappal a gyilkosság előtt a két fiatalember leült egy harmadik, a rendőrség által meg nem nevezett férfival tárgyalni. Egy tanúvallomás szerint, amelyet vélhetően ő tett, K. Géza közölte, hogy most már tényleg itt az ideje, hogy Ragyás meghaljon, V. Attila pedig ennek nyomatékosításaként kitett az asztalra egy kilencmilliméteres Parabellum típusú pisztolyt. A titokzatos homályba burkolózó férfi - elmondása szerint - visszautasította az ajánlatot, sőt, nem sokkal ezután értesítette Ragyást K. Géza szándékairól, aki azonban ezt nem vette komolyan.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!