Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Füstfelhő Budapest felett - tűzoltóhadsereg oltotta a lángokat

2006.06.11. 13:01
Kínai ruhák lángoltak abban a IX. kerületi raktárban, amelynek oltására tűzoltók hada indult vasárnap délben. A város nagy részéről látható füstfelhőt okozó tűzet délutánra 116 tűzoltó fékezte meg, személyi sérülés nem történt.

Megfékezték a lángokat a tűzoltók a főváros IX. kerületében kigyulladt raktárépületben, ahol vasárnap délután 4 óra után már csak az utómunkálatok zajlanak - közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-vel. Vasárnap dél tájban tűz ütött ki egy mintegy 2500 négyzetméteres raktárépületben, a Máriássy utcában, egy barkácsáruház szomszédságában. A felszálló vastag, fekete füst a város nagy részéről látható volt.


Galéria Fotó: Gombor Bence
A szóvivő elmondta, hogy a füsttel járó égés megszűnt, megkezdődött az épületben található izzó lomok eloltása. A raktárban bálás ruhák égtek, a tűzeset az ötös skálán majdnem a legmagasabb, a 4-es fokozat alá esett. A többhelyiségű, földszintes épületben 116 tűzoltó dolgozott. Erőfeszítéseiket 32 jármű, 18 habosított vízsugár és 3 vízágyú segítette. A lángok megfékezése óta hat vízszivattyú dolgozik, a lomokat két markológép forgatja át és az épület összeégett részeit is lebontják.

Videó a füstfelhőről Videó: Gombor Bence
IX. ker. Máriássy utca
IX. ker. Máriássy utca © 2006 Google

Molnár Péter közölte, hogy a tűzoltóságnak személyi sérültről nincsen tudomása, s a tűz keletkezésének okait már vizsgálják.