Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Tűzoltóhalál a Szombathely-rali előkészítése közben

2006.06.23. 18:03
Három fővárosi tűzoltó helyszínbejáráson és pályaépítésben vett részt, amikor az egyik lassítónál megcsúsztak, és az útszéli árokba borultak. A balesetben kocsijuk többször megpördült, a sofőr a helyszínen életét vesztette, egyik társa gerinctörést szenvedett, őt mentőhelikopterrel egy fővárosi kórházba szállították.

Fővárosi tűzoltók a sérültjei a Vas megyei Dozmat közelében, a Szombathely-rali előkészítése során pénteken történt balesetnek: egy tűzoltó meghalt, egy életveszélyes, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor a helyszínbejárás, pályaépítés közben felborult kocsijuk.

A tűzoltók magánemberként vettek részt a versenyt megelőző helyszínbejáráson, ám mielőtt a céljukhoz értek volna, bekövetkezett a baleset, mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szóvivője.

A tűzoltók az autóverseny miatt a forgalomtól elzárt útszakaszon haladtak a műszakimentő-gépkocsival, amikor az egyik lassítónál megcsúsztak, és az útszéli árokba borultak. A balesetben a gépkocsi többször megpördült, és a járművet vezető 30 éves tűzoltótiszt a helyszínen életét vesztette. A roncsból tűzoltók szabadították ki a sérülteket és a holttestet. A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.

A vezető melletti ülésen ülő tűzoltó gerinctörést szenvedett, őt mentőhelikopterrel egy fővárosi kórházba szállították. Molnár Péter tájékoztatása szerint a hátsó ülésen ülő tűzoltó-orvos zúzódásos sérülést szenvedett, de őt a kórházi vizsgálatok után hazaengedték. Az autó negyedik, női utasát - aki nem tartozik a tűzoltói állományhoz - belső sérülésekkel ápolják.