Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Mégis jogerős a gyilkossággal vádolt ralis felmentése

2004.02.19. 12:22
A ralis a vád szerint rátámadt üzlet- és versenyzőtársára, és olyan súlyosan összeverte, hogy az a helyszínen életét vesztette. Az elsőfokon hozott felmentés ellen az ügyész fellebbezést nyújtott be, amit most indoklás nélkül visszavont .
Jogerőre emelkedett az első fokon meghozott felmentő ítélet annak a raliversenyzőnek az ügyében, akit egy társa meggyilkolásával vádoltak - tudta meg a HavariaPress. A komlói gyilkosság vádlottjának ügyét másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán tárgyalták volna, ám az ügyész visszavonta a fellebbezést, így a Baranya Megyei Bíróságon hozott ítélet tárgyalás nélkül jogerőre emelkedett.

A ralis a vád szerint 2001. szeptember 28-án támadott rá üzlet- és versenyzőtársára, egy 36 éves vállalkozóra, és olyan súlyosan összeverte, hogy az a helyszínen életét vesztette. Az ügyben különös kegyetlenséggel, előre kitervelt módon, nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás.

A bíróság azért mentette fel a férfit, mert szerintük a rendőrség semmilyen közvetlen bizonyítékot nem tudott bemutatni a vádlott bűnösségére, a közvetett bizonyítékok pedig nem alkottak zárt láncot, ezért nem lehet kizárni, hogy más verte agyon az áldozatot. Az ügyész a másodfokú bíróság előtt nem indokolta, miért vonja vissza a fellebbezést.