Ágnes
-1 °C
2 °C

Nézők közé hajtott egy autó a kőszegi szlalomversenyen

2004.04.11. 15:07
A kanyarban kisodródott Trabant fellökött három nézőt, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek.
A nézők közé hajtott egy autó vasárnap délelőtt a Kőszegen rendezett autós amatőr szlalomversenyen, hárman megsérültek - közölte az MTI-vel a mentőszolgálat ügyelete.

- A kanyarban kisodródott Trabant fellökött három nézőt, akik csak könnyebben sérültek meg. A szombathelyi Markusovszky Kórház baleseti ambulanciájára szállítottuk őket - mondta el az ügyelet vezetője.

Móricz Tamás zászlós, rendőrségi baleseti helyszínelő az MTI érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy a nézők a szalaggal kijelölt pályán kívül tartózkodtak, amikor a kisodródott autó közéjük hajtott.

- A rendőrség a munkavédelmi és munkabiztonsági felügyelőség szakemberének bevonásával azt vizsgálja, hogy a verseny rendezése és a pálya kijelölése megfelelt-e a biztonsági előírásoknak - nyilatkozott.

Unger József, a Vas megyei autóssport szövetség egyik vezetője, aki maga is jelen volt a versenyen, az MTI munkatársának elmondta: szerinte a pálya kijelölése szabályos volt, a nézők a biztonsági sávon kívül helyezkedtek el, így a baleset csupán a szerencsétlen véletlennek tudható be. Hozzáfűzte: ehhez hasonló emlékezete szerint 1995 óta nem fordult elő szlalomversenyen.

Az amatőr meghívásos viadalon egy másik baleset is bekövetkezett, az egyik résztvevő - szintén Trabanttal - nekihajtott egy padnak, ő a vállán sérült meg könnyebben. A két baleset között kevesebb mint 30 perc telt el.

Kőszegen a húsvéti szlalomversennyel egy 30 évvel ezelőtti autós hagyományt igyekeztek feléleszteni a rendezők. A sérülések ellenére a szervezők nem fújták le a viadalt.