Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Egymilliárdot zsákmányolt a büki Rambó bandája

2001.11.16. 13:01
Kapcsolódó cikkek (1)
Egymilliárd forintot zsákmányolt bandájával a zálogházi Rambóként ismert, hétfőn Budapesten őrizetbe vett V. László (29). Rambó és társa rabolta ki augusztusban a miskolci Mini-zaci zálogházat. És még legalább tizennégyet az elmúlt két évben. Társát, Gombos Lászlót (33) üldözés közben hasba lőtték a rendőrök, majd elfogták.
Keszthelyi József rendőralezredes a Blikknek nyilatkozva nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy a hétfőn elfogott V. László a zálogházi rablók bandájának vezére. Elfogása a BRFK és a Pest megyei nyomozok közös munkája.

A banda zálogházakra specializálódott, de nem vetették meg az útjukba eső takarékszövetkezeteteket, postákat és kisebb bankfiókokat sem. Legalább 15 zacit raboltak ki az elmúlt két évben - köztük Pataki Attila rockzenész XVIII. kerületi üzletét. A banda a különböző pénzintézetek polcairól egymilliárd forintot "söpört be" - írja a Blikk pénteki száma.

Tűzharc a lillafüredi úton

A nyomozók a személyleírásokból és az elkövetés módjából következtettek arra, hogy V. László Gombos Lászlóval közösen rabolta ki a miskolci Mini-zaci zálogházat augusztus 28-án. A rendőrök Miskolcon, Debrecenben és Szolnokon állítottak csapdát a bandának. A rendőrség módszere bevált, így azonnal üldözőbe tudták venni a Miskolcról menekülő rablókat. A lillafüredi úton érték utól a menekülőket, majd rövid tűzharc alakult ki a rendőrség és a bűnözők között.

A bükki Rambo

Gombost a rendőrök a tűzharcban hason lőtték, majd sikeresen elfogták. V. László elmenekült a helyszínről és Rambóként eltűnt a Bükkben, ahol a kommandósok napokig üldözték. Hiába, mivel a banda egy közeli vadászháznál tartalékautót rejtett el, ezzel menekült a bükki Rambo Budapestre.

Rambó és bandája többször is tűzharcba keveredett biztonsági őrökkel és pénzkísérőkkel. Tavaly áprilisban a rákoskeresztúri 1-es posta udvarán V. László testvére Tibor, F. Róbert és Babos Róbert keveredett tűzharcba a pénzkísérőkkel. Az egyik pénzkísérőbe négyszer belelőttek, a férfi szerencséjére két lövedéket felfogott a golyóálló mellénye, ám egy másik lövés a nyakán, egy pedig a hasán érte. A férfit válságos állapotban kórházba szállították. V. László testvérét az őrök fenékbe lőtték, majd egy autó alá menekült, ahol később a rendőrök elfogták.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft