Katalin
-1 °C
3 °C

Géppisztollyal rabolt birkát a chilei Rambo

2003.06.23. 15:52
Két géppisztollyal, egy késsel és több mint ezer tölténnyel felszerelve rontott egy birkára egy chilei férfi. A férfi később azt vallotta: küldetése volt.
A chilei rendőrség Rambónak nevezte el azt a férfit, aki egy kisebb arzenállal az oldalán indult bárányt lopni. A mindenre felkészült ember két M16-os géppisztolyt, egy nagy bozótvágó kést, és ezerhatszáz töltényt cipelt magával terve végrehajtásához. A 31 éves férfi rajtaütött egy birkanyájon a Santiagótól északra fekvő Ovalle egyik farmjánál, majd egy állítot megpróbált magával vinni. Egy őr észrevette az akciót, ám kénytelen volt átengedni az állatot a tetőtől talpig felfegyverzett férfinek, jelentette a Las Ultimas Noticias.

Küldetés

A rendőrök hét óra múlva bukkantak rá a férfire, aki azonnal tüzet nyitott rájuk. A rendőrségi szóvivő elmondta: "Az az ember örült volt. Azt képzelte, hogy ő Rambo, és joga van a birkához." A szóvivő hozzátette, hogy a férfi nagyon boldog volt, hogy használhatja a fegyvereket, ezért sokáig tartott mire lebeszélték róla, hogy ne lőjön senkit szitává. Az őrizetbe vett férfi később azt vallotta: a fegyvereket egy elhagyatott barlangban találta, és "küldetésének" tekintette, hogy használja őket.