Huba
19 °C
33 °C

Nyolc évet kapott egy 59 éves asszonyt megerőszakoló ruzsai férfi

2006.09.01. 11:55
Bántalmazott, fojtogatott, majd megerőszakolt egy 59 éves asszonyt egy férfi, akit most nyolc évre ítéltek.

A Csongrád megyei Ruzsán rendezett búcsú után súlyosan bántalmazott és megerőszakolt egy ötvenkilenc éves asszonyt az a férfi, akit jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott pénteken a Szegedi Ítélőtábla. A bíróság erőszakos közösülés bűntettében és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében találta bűnösnek Lázár Zoltánt.

Ruzsán 2004. augusztus 8-án búcsút tartottak, amelyen részt vett a büntetett előéletű Lázár Zoltán vádlott, valamint a későbbi sértett, aki este lekéste az utolsó Szegedre induló buszt, s ezért betért az egyik ruzsai presszóba. Nem sokkal később leült az asztalához a vádlott, aki aznap már italozott.

A férfi és a nő beszélgetett, majd az asszony elhagyta a presszót, a közelben lévő piactéri buszmegállóhoz ment, hogy ott várja meg a reggel induló buszt, vagy ha ismerőst talál, akkor azzal beutazzon Szegedre. Nem sokkal később az asszony a közeli köztéri vécébe ment, ahova a férfi követte, majd a szűk helyiségben ütlegelni, fojtogatni kezdte. Letépte ruháit, és amikor a nő megpróbált segítségért kiáltani, fojtogatni kezdte. A bántalmazás után megerőszakolta az asszonyt, majd távozott a helyszínről.