Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Rendszeresen megerőszakolta nevelt lányát

2005.01.27. 13:38
A vádlott 2003 nyarán több alkalommal fajtalankodásra és közösülésre kényszeríttette élettársa tizenegy éves leánygyermekét. A Szegedi Ítélőtábla most folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek.

Több alkalommal megerőszakolta tizenegy éves nevelt lányát az a jánoshalmi férfi, akit csütörtökön jogerősen kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla. A táblabíróság a tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek R. Zoltánt, helybenhagyva ezzel az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítéletét.

A rokkantnyugdíjas, nyolc osztályt végzett vádlott 2003 nyarán több alkalommal fajtalankodásra és közösülésre kényszeríttette élettársa tizenegy éves leánygyermekét. A férfi nem bántalmazta a kislányt, de a fájdalmában segítségért kiáltó gyermek száját befogta.

A vádlott 2004. februárjában, amikor a gyermekek édesanyja kórházban feküdt, ismét fajtalankodásra és közösülésre kényszeríttette a sértettet. A kislány az aktusok alkalmával sírt, jajgatott a fájdalomtól, a vádlott azonban ezzel nem törődött. Többször megfenyegette a gyereket, hogy a történtekről ne szóljon senkinek.

A kislány a vele történteket osztálytársainak mondta el, akik szóltak az iskola egyik tanárának, aki végül értesítette a gyermekvédelmi intézetet és a rendőrséget.