Gusztáv
3 °C
7 °C

Hét év börtön a lányával erőszakoskodó férfinak

2004.09.30. 15:23
Részegen akarta megerőszakolni tizenegy éves kislányát egy román állampolgárságú férfi. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletében hét év szabadságvesztésre ítélte és véglegesen kiutasította Magyarországról az erőszakoskodót.
Hét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön hozott jogerős ítéletében azt a férfit, aki saját lánya ellen követett el szemérem elleni erőszakot 2003 augusztusában. A másodfokon eljáró testület helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

A román állampolgárságú tettest, Fülöp Gyulát a bíróság határozata értelmében végleg kiutasítják Magyarországról.

Részegen fogdosott

A bíróság megállapításai szerint az 1989-ben menekültként Magyarországra érkezett férfi 2003 augusztusában kérte ki tőle különélő élettársától 1992-ben született kislányukat. Fülöp még aznap egy ismerősével találkozva különböző szórakozóhelyeken nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott.

Ezek után találta ki, hogy saját gyermekével fog közösülni. A gyermeket behívta egy bokros parkba, ahol fogdosni kezdte a kislány nemi szervét és mellét. A gyermek ugyan hangosan nem tiltakozott, de megpróbált elhúzódni apjától. Ezt látva a férfi, közösülési szándékával felhagyott, és azt mondta a gyerekének, hogy a történtekről senkivel nem beszélhet.

Menekült a rendőrök elől

Ezt követően Fülöp Gyulát a rendőrök igazoltatták, akiknek a férfi hamis nevet mondott be. Majd amikor elvált a rendőröktől, szaladni kezdett. A rendőrök követték, s elfogták. Az egyik rendőr ekkor kérdezgette a kislányt, aki sírva közölte, hogy apja benyúlt a bugyijába. A vádlottat ekkor előállították, és értesítették a gyermek édesanyját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!