Ágnes
-1 °C
2 °C

Füves nasit foglaltak le Kaliforniában

2006.03.21. 15:42
Nagy adag édességet foglalt le az amerikai kábítószer-ügynökség Kaliforniában. Az ügnyokség "tragikusnak" nevezte az esetet, hiszen a csoki "ártatlan gyermekek kezébe kerülhet volna".

Népszerű amerikai édességmárkák marihuánával dúsított koppintásaival kereskedett egy kaliforniai dílercsapat. A Smoking Gun jelentése szerint a DEA Oaklandben csapott le a széles termékskálával dolgozó csoportra.


Füves csoki nagy választékban
A DEA felvétele

Üdítőnek nézhetik
A DEA felvétele

A 39 éves Kenneth Affolter vezetésével működő 12 fős csapat Toka-Cola néven hasisolajjal dúsított üdítőt, Munchy Way (Torkos út), Twixed, Buddahfinger (az eredetiben Butterfinger, a bud a kanabisz virága) és Crunch néven csokoládét, Pot Tarts (Kendertorta) néven pedig a népszerű reggeli, a pirítósban kisüthető Pop Tarts utánzatát forgalmazták.

Az eredetiben is Crunch néven forgalmazott módosított termék a leírás szerint "tejcsokoládé hasisolajban áztatott puffasztott rízzsel".

Az amerikai kábítószer-ügynökség, a DEA hivatalnokai pánikba estek. A termékeit Beyond Bomb néven cégként forgalmazó csoport tette szerintük "nem csak illegális, de tragikus is". "Ártatlan gyermekek kezébe kerülhet volna, akik egyszerű csokinak, üdítőnek nézhetik" - áll közleményükben.


Hasisolajba mártották
A DEA felvétele