Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Vasvillával és autóval támadtak a rendőrökre

2008.07.10. 12:24
Vasvillával támadt az intézkedő rendőrökre egy lovas kocsin ülő férfi a Zala megyei Zalakomárban szerdán este. Galamboknál a 7-es főút kereszteződésénél egy rendőrnek el kellett ugrania egy autó elől, amit meg akart állítani. Mindkét esetben figyelmezető lövéseket adtak le a rendőrök.

Zalakomárban a rendőrök egy lovas kocsit hajtó férfit és két utasát állították meg, mondta Csizmazia Péter a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az egyik férfi vasvillával támadt a rendőrökre, amit a rendőrök csak figyelmeztető lövés leadásával tudtak megfékezni.

Ugyanezen az estén bejelentés érkezett arról, hogy a miháldi presszóban többen megtámadták a kocsmárost és cigarettát vittek el.

Az öt férfi autóval Galambok irányába hajtott, amikor a helyszínre küldött rendőrök a 7-es főút kereszteződésénél megpróbálták megállítani az autót.

A sofőr a rendőr jelzése ellenére továbbra is a rendőr felé haladt, akinek el kellett ugrania az autó elől. A rendőrök figyelmeztető lövést adtak le. Még az éjszaka elfogták és őrizetbe vették az öt férfit.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a figyelmeztető lövések leadása mindkét esetben jogszerű és szakszerű volt. Az ügyet átadták a vizsgálat lefolytatására illetékes Zala Megyei Nyomozó Ügyészségnek - közölte Csizmai Péter.