Auguszta
-7 °C
0 °C

Bermudában, magánemberként ellenőrzött az alezredes

2004.07.15. 17:56
Strandpapucsban és bermudanadrágban próbálta megregulázni egy kerületi kapitányság teljes személyi állományát egy rendőr alezredes Budapesten, amiért azok korábban feljelentették közlekedési szabálysértés miatt.
Az alezredest - az ORFK egyik magas rangú főtisztjét - a napokban akarták igazoltatni a zuglói járőrök, miután autójával behajtott egy gépjárműforgalom elől elzárt területre a Városligetben. A civil ruhás főtiszt nem kívánt megállni a rendőrök jelzésére, hanem kilógatott a kocsija ablakán egy rendőrségi tárcát. Az egyenruhás járőrök ennek ellenére megállították és igazoltatták, majd közlekedési szabálysértés miatt feljelentették a főtisztet.

A felindult főrendőr bermudában és strandpapucsban felkereste a zuglói rendőrkapitányságot, ahol elővette a zsebéből azt a nyílt parancsot, amely lehetővé tette számára, hogy bármely napszakban, előzetes bejelentés nélkül ellenőrzést folytasson bármely rendőri szervnél.

Miután szolgálatba helyezte magát, az összes szolgálatban lévő rendőrt leellenőrizte, kikérdezte őket szolgálati feladataikról és betekintett a kapitányság néhány titkos nyilvántartásába is. A megszeppent ellenőrzöttek végül felszólították, hogy vezesse be az ellenőrzés tapasztalatait az ellenőrzési naplóba, ám ezt megtagadta, közölve, hogy ő csak magánemberként járt a kapitányságon, végül távozott.

A HavariaPress érdeklődésére az ORFK részéről megerősítették, hogy hallottak az esetről, ám azt egyelőre nem kívánták kommentálni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!