Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Big Brother beteg

2002.09.06. 12:23
A televíziós műsorszerkesztők új csemegét találtak maguknak. Míg a kilencvenes években a "Glücksrad"-típusú nyerő showk, vagy Arabella "beszéljünk meg mindent délután" napi adása volt a biztos kasszasiker, addig az új évezred TV-s arculatát a reality tv-k határozzák meg.
Mint minden iparágban, a televíziózásban is egyszerű elvek alapján jönnek a nagy pénzek: legyen egy jó ötlet, és arról húzzunk le minél több bőrt. Jelen esetben a jó ötlet az, hogy a legtöbb ember - bár ezt még többen tagadják - szeret kukkolni. Az erre felépített műsorváltozatok (emberek konténerben kamerával, emberek szigeten kamerával, emberek kamerával) mindenhol nézőcsúcsokat döngetnek.

Mire lehetnek még kíváncsiak a nézők egy sötétben mozgó paplanon és a reggeli fogmosáson kívül? Valószínűleg ez a kérdés üthetett szöget azon producerek fejében, akik válaszként kitalálták a világ legbetegebb műsorát. Az angliai kábeles E4 csatorna részére a Princess Productions által készített pilotfilm koncepciója: három embert két hónapra bezárnak egy konténerbe (minden producer építkezésen nőtt fel?!), akiknek csupán az a feladatuk, hogy a lehető legtöbb betegséget kapják el. Hogy hogyan, az a bentlakók kreativitására van bízva.

Szőke nős viccek emlékét idézi a feladat: hogyan tudsz egy üres szobában beteggé válni? Persze a szervezők sem kíméletlen pénzhajcsárok, egy igazi orvos fog felügyelni arra, hogy a játékosok nehogy túllőjenek a célon. Már Big Brothernél is csodálkoztunk azon, hogy mi a jó egy reggeli fésülködés szemlélésében, pláne ha egy ismeretlen karosszérialakatos a fésülködő, de hogy egy orrfújásban mi lehet az izgató, az már tényleg meghaladja a szerkesztőség fantáziáját.