Olivér
4 °C
8 °C

Big Brother beteg

2002.09.06. 12:23
A televíziós műsorszerkesztők új csemegét találtak maguknak. Míg a kilencvenes években a "Glücksrad"-típusú nyerő showk, vagy Arabella "beszéljünk meg mindent délután" napi adása volt a biztos kasszasiker, addig az új évezred TV-s arculatát a reality tv-k határozzák meg.
Mint minden iparágban, a televíziózásban is egyszerű elvek alapján jönnek a nagy pénzek: legyen egy jó ötlet, és arról húzzunk le minél több bőrt. Jelen esetben a jó ötlet az, hogy a legtöbb ember - bár ezt még többen tagadják - szeret kukkolni. Az erre felépített műsorváltozatok (emberek konténerben kamerával, emberek szigeten kamerával, emberek kamerával) mindenhol nézőcsúcsokat döngetnek.

Mire lehetnek még kíváncsiak a nézők egy sötétben mozgó paplanon és a reggeli fogmosáson kívül? Valószínűleg ez a kérdés üthetett szöget azon producerek fejében, akik válaszként kitalálták a világ legbetegebb műsorát. Az angliai kábeles E4 csatorna részére a Princess Productions által készített pilotfilm koncepciója: három embert két hónapra bezárnak egy konténerbe (minden producer építkezésen nőtt fel?!), akiknek csupán az a feladatuk, hogy a lehető legtöbb betegséget kapják el. Hogy hogyan, az a bentlakók kreativitására van bízva.

Szőke nős viccek emlékét idézi a feladat: hogyan tudsz egy üres szobában beteggé válni? Persze a szervezők sem kíméletlen pénzhajcsárok, egy igazi orvos fog felügyelni arra, hogy a játékosok nehogy túllőjenek a célon. Már Big Brothernél is csodálkoztunk azon, hogy mi a jó egy reggeli fésülködés szemlélésében, pláne ha egy ismeretlen karosszérialakatos a fésülködő, de hogy egy orrfújásban mi lehet az izgató, az már tényleg meghaladja a szerkesztőség fantáziáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?