Tovább romlott a májbeteg kislány állapota

2006.01.13. 09:10
A SOTE Transzplantációs és Sebészeti Klinika igazgatója szerint minden klinikai paramétere romlott a kislánynak. Az orvosok egy 0-ás vércsoportú szervre várnak.
Az éjszaka folyamán tovább romlott a májbeteg kislány állapota - tájékoztatta a SOTE Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója péntek reggel az MTI-t. Minden klinikai paramétere romlott a kislánynak - mondta Járay Jenő. Az orvosok feltételezik, hogy ugyanaz a betegség tettet tönkre az apától kapott új májat, mint Rebeka sajátjáét.

A professzor már csütörtökön azt közölte, hogy kritikus, kóma közeli állapotban van a kis beteg és percről percre romlanak az esélyei az életre egy új, egészséges szerv beültetése nélkül.

A négyéves kislányon a múlt hét szerdán hajtották végre az első élődonoros májátültetést, a gyermek máját eltávolították és édesapja baloldali májlebenyét kapta.

Azt, hogy mi betegítette meg a gyermek máját, az orvosok még nem tudják, de készen állnak arra, hogy bármikor újra megműtsék a kislányt, amennyiben találnak számára megfelelő, 0-ás vércsoportú szervet itthon vagy külföldön.

A nagy kérdés az, találnak-e az elkövetkező egy-két napban megfelelő donort Rebekának. A Népszabadság úgy tudja, hogy eddig két, de a kislány számára nem megfelelő májról érkezett üzenet. Az egyik azé a fiatalemberé lett volna, akinél szerdán állapították meg az agyhalált az egyik vidéki kórházban, s végezték el rajta - Magyarországon másodszor - a hat szerv donációját.

  • Hírek
  • Hírek