Gusztáv
-4 °C
1 °C

Hétéves kisfiú a toborzólistán

2003.06.14. 11:01
Először a tengerészgyalogosoktól hívták fel a hétéves kisfiút. Pár nap múlva a haditengerészethez is kapott meghívást.
Az általános iskolába járó Joey Crossman áprilisban kapott egy toborzó levelet a tengerészgyalogosoktól. Alig pár nap múlva a haditengerészettől is érkezett egy irat, amiben a felvételi követelményekről tájékoztatták. Ez utóbbi levélben arra bíztatták a fiút, hogy "gyorsítsa fel életét". A kisfiú anyja hozzátette: már várják, hogy a légierő is bejelentkezzen Joey-nál, jelentette a CNN.

Segítenek majd

A kisfiú neve véletlenül, valószínűleg egy hírlap előfizetési-lista alapján került a hadsereghez, ahonnan valószínűleg előbb-utóbb az összes erő meg keresi. Bill Davis, a haditengerészet toborzási irodájának szóvivője elmondta, hogy nem áll szándékukban hétéveseket toborozni, mivel a felvétel alsó korhatára 17 év, szülői beleegyezéssel. Davis elmondta: amennyiben mégis sikerült felkelteniük Joey érdeklődését a hadsereg iránt, szívesen segítenek majd neki a későbbiekben, Majd hozzátette: elvégre el kell kezdeni valahol.

Nem rajong érte

Joey azonban pillanatnyilag nincs elragadtatva a katonaság ötletétől. Áprilisban szüleivel a Yorktown hadihajó fedélzetén jártak, és a kisfiúnak nem tetszettek a szűkös hálóhelyek. "A fürdőszobák sem működtek" - tette hozzá.