Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ismét jégeső és viharos szél zavarja meg a kánikulát

2007.06.25. 19:25
Hétfőhöz képest akár tíz-tizenöt fokot is csökkenhet keddig a hőmérséklet. Az ország észak-keleti és nyugati részén viharos szél, jégeső várható. Melegrekord dőlt meg Budapesten.

Az ország déli részén narancs-jelzés van érvényben, derül ki az európai időjárás-figyelő honlapjáról. A TV2 szerint Budapesten megdőlt a melegrekord, de az MTV híradója szerint keddre akár 10-15 fokot is csökkenhet a hőmérséklet.

Hétfőn a Baranya megyei Sátorhelyen volt a legmelegebb, 35,3 Celsius-fok. Ezzel az 1962-ben Békéscsabán és Túrkevén mért 34,6 fokos hőmérsékleti rekord dőlt meg. Új rekord született a fővárosban is, ahol 33,3 fokot mértek. Eddig 33,2 fok volt ezen a napon legmagasabb mért érték, amelyet 1984-hez kötöttek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint az ország észak-keleti és nyugati részén sárga jelzés van érvényben. Viharos szélre, felhőszakadásra és akár jégesőre is lehet számítani.

Kedden a vihar az ország déli részét érinti majd. Holnap erős hidegfronti hatás várható, keleten viszont még kánikulára számíthatunk.