Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Megtalálták a Vörös-tengeren eltűnt búvárokat

2004.08.08. 22:34
A mélytengeri merülést végrehajtó búvárokat az egyiptomi hadsereg mentette meg.
Tizenkét külföldi búvár eltűnt Egyiptom vörös-tengeri partszakaszán egy mélytengeri merülés során, de élve megtalálták őket, közölte vasárnap este az egyiptomi rendőrség.

"A tizenkét megtalált turista jelenleg úton van a Kairótól 800 kilométerre délre fekvő el-Kuszeirben lévő bázistáboruk felé" - közölte a rendőrség.

A búvárokról - öt-öt brit, illetve lengyel és két belga állampolgárról - szombat reggel óta nem volt hír, azóta, hogy a Kairótól nyolcszáz kilométerre délre fekvő el-Kuszeir üdülőhely közelében alámerültek a tengerben. Helikopterek, hajók, búvármentők keresték egyfolytában az eltűnteket, míg az egyiptomi hadsereg egyik helikopterének sikerült felvenni őket. Sarm-es-Sejk üdülőhelyen a vízi mentők elsősegélyben részesítették a kimentett búvárokat.

A búvárok élő láncot alkottak a tengerben, így sikerült felfedeznie őket a helikopternek, közölte a rendőrség. A tizenkét búvár egy huszonkét tagú csoport tagja volt, a csoport az üdülőhelyhez közeli kicsiny sziget körzetében akart búvárkodni.

Egyiptom vörös-tengeri vizei közkedvelt merülőhelynek számítanak.