Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatvanöt határsértőt fogtak a hétvégén

2002.06.30. 15:48
A menekültek nagyrészt a jugoszláv határszakaszon próbáltak bejutni. Ebben a térségben az első félévben megnégyszereződött a határsértők száma, csak júniusban négyszáz menekültet fogtak el a határőrök.
Szombaton és vasárnap délelőtt 65 határsértőt fogtak el Magyarországi déli határszakaszán a határőrök - mondta el az MTI-nek Orodán Sándor, a határőrség szóvivője vasárnap. A hatvanöt határsértő nagy része - 57 ember - Jugoszláviából érkezett.

Ezer határsértő az első félévben

A Jugoszlávia felől érkező határsértők száma az elmúlt fél évben megnégyszereződött, eddig már közel ezer embert fogtak el. Csak júniusban négyszáz határsértőt fogtak ebben a térségben - mondta el Orodán az MTI-nek.

1700-3500 dollár

Szombaton 31 határsértőt fogtak el a Bácsalmás környékén. A határsértők közül 14 afgán, 11 szudáni, és 6 iraki kurd volt. Szintén szombaton Szeged térségében 4 irakit állítottak elő a határőrök. Vasárnap hajnalban Ásotthallom térségében 22 afgánt köztük egy gyereket fogtak el a határőrök. Szintén a korra reggeli órákban kaptak el Lőkösháza közelében 8 iraki határsértőt is.

A menekültek 1700 és 3500 dollár közötti összeget fizettek az embercsempészeknek. A határőrök az elfogott és menekült státuszt kérő embereket, kihallgatásuk után átadják a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak.