Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Hatvanöt határsértőt fogtak a hétvégén

2002.06.30. 15:48
A menekültek nagyrészt a jugoszláv határszakaszon próbáltak bejutni. Ebben a térségben az első félévben megnégyszereződött a határsértők száma, csak júniusban négyszáz menekültet fogtak el a határőrök.
Szombaton és vasárnap délelőtt 65 határsértőt fogtak el Magyarországi déli határszakaszán a határőrök - mondta el az MTI-nek Orodán Sándor, a határőrség szóvivője vasárnap. A hatvanöt határsértő nagy része - 57 ember - Jugoszláviából érkezett.

Ezer határsértő az első félévben

A Jugoszlávia felől érkező határsértők száma az elmúlt fél évben megnégyszereződött, eddig már közel ezer embert fogtak el. Csak júniusban négyszáz határsértőt fogtak ebben a térségben - mondta el Orodán az MTI-nek.

1700-3500 dollár

Szombaton 31 határsértőt fogtak el a Bácsalmás környékén. A határsértők közül 14 afgán, 11 szudáni, és 6 iraki kurd volt. Szintén szombaton Szeged térségében 4 irakit állítottak elő a határőrök. Vasárnap hajnalban Ásotthallom térségében 22 afgánt köztük egy gyereket fogtak el a határőrök. Szintén a korra reggeli órákban kaptak el Lőkösháza közelében 8 iraki határsértőt is.

A menekültek 1700 és 3500 dollár közötti összeget fizettek az embercsempészeknek. A határőrök az elfogott és menekült státuszt kérő embereket, kihallgatásuk után átadják a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!