Eleonóra
-1 °C
2 °C

Rejtélyek a Mesteriben elhunyt fiú halála körül

2001.06.20. 17:34
A korábbi jelentésektől eltérően nem vízbe fulladt, hanem ismeretlen eredetű hő kiváltotta sokk okozta egy 13 éves fiú halálát Mesteriben. A kisfiú mellén égési nyomokat is találtak, de nem tudják, mitől származhatnak a sebek.
Nem fulladás, hanem valamilyen, hő hatására fellépő sokkhatás okozta annak a 13 éves fiúnak a halálát, aki pénteken a Vas megyei Mesteriben a termálfürdő medencéjébe esett - közölte az időközben elkészült orvos szakértői véleményre hivatkozva szerdán Ökrös Attila, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense. A gyermek napszúrást kaphatott, valószínűleg elveszítette az eszméletét, és ezért esett a medencébe - tette hozzá.

A kemenesmihályfai fiú osztálykiránduláson volt Mesteriben, de nem fürdött, a medence széléről figyelte társait. Egyszerre, eddig tisztázatlan körülmények között belefordult a termálmedence vizébe, társai és tanárai azonnal a segítségére siettek, kihúzták a vízből, de újraéleszteni már nem tudták - mondta.

Titokzatos égésnyomok a fiú mellkasán

Az MTI munkatársa hivatalosan meg nem erősített forrásból úgy értesült, hogy a gyermek mellkasi részen friss égésnyomokat találtak a szakértők. A vizsgálat ezért arra is kiterjed, hogy az égési sérülések származhattak-e esetleg a medencénél lévő meleg vizes zuhanyozóktól.

Parádi József, a Mesteri Termálfürdő Kft. ügyvezető igazgatója kizártnak tartja, hogy a termálvizes zuhanyzóból kifolyó víz sérüléseket okozhatott volna. A medencéknél lévő csapokba csak kevert víz kerülhetett, amely legfeljebb testhőmérsékletű - mondta. Az égési sérülések - Parádi József szerint - származhattak a medence vízéről visszatükröződő napsugaraktól is.

A baleset körülményeit a rendőrség továbbra is államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.