Lehel
17 °C
27 °C

Bevándorlókat kerestek a Rekettyésnél

2008.07.11. 10:53
Az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán illegális bevándorlókra vadásztak csütörtökön. Egyet sem találtak, de 35 sofőrt egyéb okokból megbüntettek a Rekettyés nevű pihenőhelynél tartott razziánál.

Illegális bevándorlókat igyekezett fogni a rendőrség csütörtökön az M3-as autópályán. A rendőrök főleg a schengeni határokat használó, átutazó járműveket ellenőrizték különös figyelemmel. A rendőrök teljes zárást végeztek a Heves megyei pályaszakaszon a Rekettyés pihenőnél.

Bevándorlót egyetlen egyet sem buktattak le, viszont sok autóst megbüntettek egyéb okokból. A rendőrség 35 esetben összesen 416 ezer forintnyi bírságot szabott ki gyorshajtás miatt. 55 sebességtúllépő ellen közigazgatási eljárást indítottak. 10 másik sofőrt egyéb szabálytalanság miatt bírságoltak meg, összesen 78 ezer forintra. Egy autóst feljelentettek, mert kocsijának nem volt rendszáma, nem használta a biztonsági övet és lejárt a zöldkártyája is. Lemértek 19 teherautót, közülük három túlsúlyos, egy pedig túlméretes volt. A teherautósok összesen több mint egymilliós közigazgatási bírságra számíthatnak.

A katasztrófavédelmi szakemberek 25 veszélyes anyagot szállító kamionból kettőnél találtak hiányosságot, a sofőrök ellen eljárást indítottak. A Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberi a 81 járművet vizsgáltak meg, ebből 8-nak újra kell műszaki vizsgázni, 3-ban pedig engedély nélkül fuvaroztak. Az autópályakezelő három mobil ellenőrző csoportja összesen 4432 járművet ellenőrzött, ebből 58 szabálysértőt találtak.