Ödön
1 °C
11 °C

Boszorkányüldözés a sörreklám miatt?

2002.01.29. 21:00
Pár napig volt látható az egyik Blaha Lujza téri házon az az óriásposzter, melyben egy cég megvádolta a főpolgármesteri hivatal vállalkozási ügyosztályát, hogy hátráltatta az épület felújítását. A főváros azt sérelmezte, hogy a védőhálón egy sörreklámot helyezett el a társasház. Az ügy folytatásaként a Contact-System Kft. sajtótájékoztatóra hívta a média szereplőit, "igazi sörcsapolást, magvas meglepetéseket" ígérve.
Boszorkányüldözés folyik a fővárosi VIII. kerületi József körút 2. szám alatt lakókkal szemben a ház felújításakor építési állványzaton elhelyezett sörreklám miatt - mondta Kovács Péter, a társasház közös képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A sörreklám tette lehetővé a felújítást

A közös képviselő szerint nem felel meg a valóságnak, amit Ráday Mihály, a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának alelnöke nyilatkozott a sörreklám kihelyezéséből származó több millió forintos társasházi bevételről. Kijelentette: a sörreklám kihelyezéséből a ház lakói egyetlen fillérre sem tettek szert, viszont az állványzat védőhálójának felületéért felújították épületüket.

Kárpáti Zoltán, a Contact-System Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón közölte: közterületi reklámozással foglalkozó cége saját bevételeiből csaknem 30 millió forintot fordított a József körút 2. szám alatti társasház felújítására annak fejében, hogy a 2001. márciustól 2002. januárig tartó munkálatok alatt az építési állványzat védőhálóján óriásposztert helyezhet el.

"Jogszerűtlen volt a tiltás"

Kárpáti Zoltán szerint Ráday Mihály és Varga Péter, a főpolgármesteri hivatal vállalkozási ügyosztálya vezetőjének nyilvánosság előtt tett kijelentéseivel szemben nem tiltja jogszabály az építési állványzatokon a reklámozást, sőt egy 2001. évi rendeletmódosítással a Fővárosi Közgyűlés kifejezetten engedi a védőhálón poszterek elhelyezését.

Beperelték a társasházat

A kft. vezetője újságírói kérdésre közölte: Ráday Mihály nyilatkozatai szerint 5 millió forint bírság megfizetésére pereli a főváros a József körúti társasházat, ezért a kft. további lépéseit a bírósági ítélettől teszi függővé.

Az MTI kérdésére Kárpáti Zoltán elmondta: január 20-án azért tették ki a már felújított ház homlokzatára Varga Péter személyére utaló plakátot, mert az óriásposzter körüli tíz hónapos vita során a kft. nem kapott lehetőséget az üggyel kapcsolatos véleménye kinyilvánítására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?