Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Boszorkányüldözés a sörreklám miatt?

2002.01.29. 21:00
Pár napig volt látható az egyik Blaha Lujza téri házon az az óriásposzter, melyben egy cég megvádolta a főpolgármesteri hivatal vállalkozási ügyosztályát, hogy hátráltatta az épület felújítását. A főváros azt sérelmezte, hogy a védőhálón egy sörreklámot helyezett el a társasház. Az ügy folytatásaként a Contact-System Kft. sajtótájékoztatóra hívta a média szereplőit, "igazi sörcsapolást, magvas meglepetéseket" ígérve.
Boszorkányüldözés folyik a fővárosi VIII. kerületi József körút 2. szám alatt lakókkal szemben a ház felújításakor építési állványzaton elhelyezett sörreklám miatt - mondta Kovács Péter, a társasház közös képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A sörreklám tette lehetővé a felújítást

A közös képviselő szerint nem felel meg a valóságnak, amit Ráday Mihály, a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának alelnöke nyilatkozott a sörreklám kihelyezéséből származó több millió forintos társasházi bevételről. Kijelentette: a sörreklám kihelyezéséből a ház lakói egyetlen fillérre sem tettek szert, viszont az állványzat védőhálójának felületéért felújították épületüket.

Kárpáti Zoltán, a Contact-System Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón közölte: közterületi reklámozással foglalkozó cége saját bevételeiből csaknem 30 millió forintot fordított a József körút 2. szám alatti társasház felújítására annak fejében, hogy a 2001. márciustól 2002. januárig tartó munkálatok alatt az építési állványzat védőhálóján óriásposztert helyezhet el.

"Jogszerűtlen volt a tiltás"

Kárpáti Zoltán szerint Ráday Mihály és Varga Péter, a főpolgármesteri hivatal vállalkozási ügyosztálya vezetőjének nyilvánosság előtt tett kijelentéseivel szemben nem tiltja jogszabály az építési állványzatokon a reklámozást, sőt egy 2001. évi rendeletmódosítással a Fővárosi Közgyűlés kifejezetten engedi a védőhálón poszterek elhelyezését.

Beperelték a társasházat

A kft. vezetője újságírói kérdésre közölte: Ráday Mihály nyilatkozatai szerint 5 millió forint bírság megfizetésére pereli a főváros a József körúti társasházat, ezért a kft. további lépéseit a bírósági ítélettől teszi függővé.

Az MTI kérdésére Kárpáti Zoltán elmondta: január 20-án azért tették ki a már felújított ház homlokzatára Varga Péter személyére utaló plakátot, mert az óriásposzter körüli tíz hónapos vita során a kft. nem kapott lehetőséget az üggyel kapcsolatos véleménye kinyilvánítására.