Judit
3 °C
7 °C

Fantomfogat a Kunságban

2002.10.22. 21:20
A Karcag közeli falvakban keresik a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök azt az újbetyárt, aki hétfőn beverte két kamion szélvédőjét. A fiatalember az esti órákban egy fogatot hajtott, és akkor csapott le, amikor a kamionok, a szekérhez közeledve lelassítottak.
Már kétszer támadt teherautókra az ismeretlen fogathajtó Szolnok megyében - értesült a HavariaPress. A bejelentők szerint egy 25-30 év körüli férfi egy kivilágítatlan lovasfogatot hajt Karcag környékén, és amikor a közelébe ér egy teherautó, a nála lévő hosszú bottal bezúzza a járművek szélvédőjét, majd nyomtalanul eltűnik a sötétben.

A rendőrségen eddig két esetet jelentettek be. A megtámadott sofőrök a keskeny úton járműveikkel nem tudnak megfordulni, ezért gyalogosan próbálták üldözni a fogatot, de ez nem járt eredménnyel, mert a tagbaszakadt, markos legény vezette fogat nyomtalanul eltűnt az éjszakában. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Hiába figyelmeztette társát

Mikor az első kamionost megtámadták, CB rádión értesítette mögötte haladó társát, hogy vigyázzon, mert egy "fogathajtó haramia" beverte autója szélvédőjét - mondta az Indexnek a megyei rendőr-főkaptányság sajtófőnöke, Lengyel György alezredes. Azonban a második kamionos sem tudta elkerülni végzetét, mert a karcagi betyár az ő autójának is bezúzta a szélvédőjét.

A rendőrök most a személyleírás és a fogatról kapott információk alapján próbálják kézre keríteni a rejtélyes karcagi betyárt, mielőtt az újra támadásba lendül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?