Gerzson
-3 °C
3 °C

Rendőr rendőrt lőtt le New Yorkban

2006.01.29. 17:41
Egy szolgálaton kívüli rendőr egyetlen lövés nélkül futamított meg gyorséttermi támadókat, akiket üldözőbe vett. Egyiküket a földre teperte, amikor a szolgálatban lévő rendőrök odaértek és lelőtték.

Tévedésből egy szolgálaton kívüli civil ruhás kollégájukat lőtték le a rendőrök a hét végén New Yorkban egy gyorsétterem előtt.

A 24 éves Eric Hernandezt három lövés érte és rendkívül súlyos állapotban szállították kórházba. A húsz éves szolgálati múlttal rendelkező rendőrt, aki tüzet nyitott rá, lelki traumával ugyancsak kórházban kezelik Michael Bloomberg polgármesternek a The New York Times vasárnapi számában ismertetett tájékoztatása szerint.

A fiatal rendőr egy bronxi gyorsétkezdében sorban állt, amikor fél tucat ember megtámadta, és az egyiküknél pisztoly is volt. Egy nő az étteremből riasztotta a rendőrséget. Eric Hernandez azonban szolgálati fegyverével egyetlen lövés nélkül megfutamította a támadóit, majd a nyomukba eredt és az egyiküket utol is érte. A rendőrök akkor értek oda, amikor a fegyverét a legyűrt, földön fekvő bűnözőre szegezte.

Úgy vélték, Hernandez a támadó és éppen le akarja lőni áldozatát. Egyikük négyszer egymás után felszólította, hogy dobja el a fegyvert, majd háromszor meghúzta a ravaszt, mivel úgy találta, hogy a feléje forduló feltételezett támadó ráirányítja a pisztolyát. Fogalma sem volt róla, kit terítettek le, amíg az elsősegélyt végzők meg nem találták nála a rendőrjelvényt.