Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Rendőrnek látszó tárgy

2002.07.12. 11:46
Rendőrnek tűnő fémfigurákat helyeznek el Kaposvár forgalmas, városba vezető útjai mellett. A két embernagyságú bábu közül az elsőt pénteken állították őrhelyére, a város és a megyei rendőri vezetőinek jelenlétében.
A "kollégák" - ahogy Király Ferenc ezredes, városi kapitány fogalmazott - balesetek megelőzése céljából posztolnak az utak mentén.

"Nem árthat a rendőrség tekintélyének"

Ahogy az igazi rendőröket is, az őrmesteri rangot viselő és egy valódi kaposvári rendőr arcmásával elkészített táblákat alkalmanként áthelyezik más körzetbe. Kaposvár rendőrkapitánya úgy vélte: a némi humorral fűszerezett ötlet nem árthat a rendőrség tekintélyének, egyúttal hangot adott meggyőződésének, hogy nemcsak a hivatalos eljárási módozatok vezethetnek eredményre.

Az út mentére kiállított fémrendőrökkel a kaposvári rendőrségnek egyetlen célja van, a figyelemfelhívás, s ha ezt sikerül elérni, akkor nem volt hiábavaló a kezdeményezés. A kaposvári rendőrkapitányság kedvező külföldi tapasztalatok alapján döntött a két fémrendőr elkészíttetése mellett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!