Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendőrnek látszó tárgy

2002.07.12. 11:46
Rendőrnek tűnő fémfigurákat helyeznek el Kaposvár forgalmas, városba vezető útjai mellett. A két embernagyságú bábu közül az elsőt pénteken állították őrhelyére, a város és a megyei rendőri vezetőinek jelenlétében.
A "kollégák" - ahogy Király Ferenc ezredes, városi kapitány fogalmazott - balesetek megelőzése céljából posztolnak az utak mentén.

"Nem árthat a rendőrség tekintélyének"

Ahogy az igazi rendőröket is, az őrmesteri rangot viselő és egy valódi kaposvári rendőr arcmásával elkészített táblákat alkalmanként áthelyezik más körzetbe. Kaposvár rendőrkapitánya úgy vélte: a némi humorral fűszerezett ötlet nem árthat a rendőrség tekintélyének, egyúttal hangot adott meggyőződésének, hogy nemcsak a hivatalos eljárási módozatok vezethetnek eredményre.

Az út mentére kiállított fémrendőrökkel a kaposvári rendőrségnek egyetlen célja van, a figyelemfelhívás, s ha ezt sikerül elérni, akkor nem volt hiábavaló a kezdeményezés. A kaposvári rendőrkapitányság kedvező külföldi tapasztalatok alapján döntött a két fémrendőr elkészíttetése mellett.