Mátyás
-6 °C
1 °C

Rendőrökre támadtak a verekedők

2004.08.09. 06:47
Rátámadtak az intézkedő rendőrökre egy verekedés résztvevői a főváros IX. kerületében. A késő esti órákban két társaság összeszólalkozott, majd verekedés tört ki közöttük. A közelben járőröző rendőrök észlelték az eseményeket és megpróbálták megfékezni a garázdákat, ám a verekedők őket is megtámadták.
Rendőrökre támadó férfiakat vettek őrizetbe vasárnap este Budapesten, a ferencvárosi Liliom utcában.

Meghallgatásuk után várhatóan többük ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése megalapozott gyanúja miatt eljárást indít a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága - tájékoztatta az MTI-t Tafferner Éva, a BRFK sajtóügyeletese.

Vasárnap este a Liliom utcában két társaság összeszólalkozott, verekedés tört ki. A kerületi járőrök intézkedésbe kezdtek, de a verekedők rájuk támadtak. A rendőrök rádión keresztül segítséget kértek, a támogató erő meg is érkezett, majd négy férfit előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A IX. kerületi rendőrkapitányság rongálás bűntettének elkövetése megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az egyik férfi ellen, mivel az betörte egy rendőrautó oldalablakát.

Az ügyben a további eljárást - hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése megalapozott gyanúja miatt - a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal folytatja le.