Szilvia
5 °C
16 °C

Fegyelmi eljárás a verekedő rendőrök ellen

2002.11.25. 17:08
Fegyelmi eljárás indul az ellen a hat rendőr ellen akik verekedésbe keveredtek a gyöngyösi kórházban rokonukat gyászoló romákkal. Az ügyben indított vizsgálat megállapította: nem volt szakszerű az intézkedés, a vezetői munkában és az irányításban mulasztások történtek.
Az ORFK Ellenőrzési Főosztályának vezetője visszaadta a gyöngyösi ügyet a Heves megyei főkapitánynak és utasította: saját hatáskörében indítson fegyelmi eljárást azokkal a rendőrökkel szemben, akik mulasztást követtek el az intézkedés során - tájékoztatta a főosztályvezető hétfőn az MTI-t. Krozsel Károly ezredes közölte: az ORFK álláspontja szerint nyolc, többségében rendőri középvezető követhetett el mulasztást.

Összeverekedtek

Egy gyászoló gyöngyösi cigány család tagjai és helyi rendőrök között november 1-jén pattant ki összetűzés a gyöngyösi kórházban, amelynek során hat roma származású személy és több rendőr megsérült. Bugát Pál Kórházban történt rendőri intézkedés miatt az országos rendőrkapitány november 4-én rendelt el vizsgálatot.

Eredmény harminc nap múlva

Krozsel elmondta, hogy a gyöngyösi ügyben indított vizsgálat megállapította: nem volt szakszerű az intézkedés, a vezetői munkában és az irányításban mulasztások történtek. A főosztályvezető közölte azt is, hogy a megyei főkapitánynak harminc napja van a fegyelmi eljárás lezárására, s az eredményről tájékoztatnia kell az ORFK vezetését. Hozzátette, hogy a fegyelmi eljárás során a legenyhébb büntetés a feddés, de akár a szolgálati viszonyt is megszüntethetik. Tájékoztatása szerint a fegyelmi eljárásokat szakszerűtlen intézkedés, parancs hanyag teljesítése, vezetői reagálás gyorsaságának hiánya miatt indíthatják az érintett rendőrök ellen.

Egyelőre nem indult fegyelmi

Az ezredes közölte: az intézkedésben résztvevő hat rendőr ellen nem indult fegyelmi eljárás, viszont az érintett romák feljelentése miatt ügyüket a Heves Megyei Főügyészség vizsgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?