Auguszta
-4 °C
2 °C

Harakirit követett el a túlterhelt rendőr

2007.06.04. 09:48
Hasba szúrta magát egy, a rendszeres túlóráktól és hétvégi munkáktól túlterhelt japán rendőr, hogy kipihenhesse magát.

A 44 éves rendőr május 23-án sebezte meg magát a Japán északnyugati részében fekvő Isikava tartományban lévő otthonában, de sebesülése nem életveszélyes. A rendőrségnek azt mondta, hogy megtámadták - derül ki abból a vizsgálatból, amelyet gyilkossági kísérlet gyanújával indítottak.

A nyomozók azt követően kezdtek gyanakodni "harakirit elkövető" társukra, hogy nem találtak senkit, aki megfelelt volna a személyleírásnak, amelyet a hatóságoknak adott. Az is szemet szúrt a nyomozóknak, hogy a szóban forgó rendőr csupán egy órával állítólagos megtámadása után jelentette az esetet.

A férfi végül bevallotta, hogy saját magát sebezte meg. Most már nem gyilkossági kísérlet, hanem súlyos vétség ügyében folyik a vizsgálat. Elöljáróinak tett hamis jelentése miatt büntetésnek néz elébe.

A nyomozók szerint a rendőr "egészsége miatti aggodalmában" tébolyult meg. Március 25. óta volt szolgálatban egy földrengés sújtotta térségben, ahol az elemi csapásnak egy halálos áldozata és 300 sebesültje volt. Mivel szünet nélkül dolgozott a katasztrófa sújtotta területen, félt, hogy a túlhajszoltságtól súlyosan megbetegedhet.