Ágnes
-1 °C
2 °C

Gázolt a rendőrautó

2005.09.25. 12:13
Egy másik balesethez tartottak a rendőrök, amikor elsodortak két középkorú nőt. Az egyiket életveszélyes, a másikat könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.
Két nőt ütött el egy balesethez száguldó rendőrautó Alsózsolcán - tudta meg a HavariaPress. A borsodi településtől nem messze fekvő Sajópetri és Ónod között szombaton este egy kisteherautó előzés közben koccant egy szembejövő autóval. A furgon vezetője segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, ám egyik rendszámtáblája a helyszínen maradt. A felsőzsolcai rendőrök ez alapján egy közeli faluban megpróbálták felkutatni a vétkes sofőrt, de nem találták a keresett címen.

Visszafelé jövet a koccanás helyszínétől néhány száz méterre egy másik balesetet észleltek - mintegy negyed órával korábban két autó ütközött és sérülés is történt. A járőrök újabb kocsit kértek a helyszínre, hogy az érintett útszakaszt le tudják zárni.

Az újonnan riasztott rendőrautó kék lámpával, szirénázva igyekezett a balesethez, ám Alsózsolcán áthaladva, a kocsma közelében elsodortak két nőt. A mentők az egyik asszonyt életveszélyes, míg társát könnyebb sérüléssel szállították kórházba. Szemtanúk elmondása szerint a nők nem a zebrán próbáltak meg átkelni az úttesten.

Nem zárható ki az sem, hogy az áldozatok ittasan csapódtak a járőrautó oldalának. A baleset körülményeit a hajdúnánási rendőrkapitányság fogja kivizsgálni.