Géza
-12 °C
-4 °C

Kihallgatták a debreceni lövöldözés túlélőjét

2003.07.21. 21:23
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség munkatársai hétfőn kihallgatták a múlt heti debreceni lövöldözés egyetlen túlélőjét - közölte a megyei főügyész az MTI-vel. A sérült férfi a féltékeny rendőr ámokfutásáról egy teljesen új variációt mondott el, ezért az ügyészségnek további vizsgálatokat kell elvégeznie.
Mint arról beszámoltunk, július 15-én, kedden Debrecenben egy lakótelepi totózó előtt egy szolgálaton kívüli rendőr önvédelmi fegyverével lelőtt egy nőt és egy férfit, életveszélyesen megsebesített egy másik férfit, majd öngyilkos lett.

Nagy Kálmán Hajdú-Bihar megyei főügyész tájékoztatása szerint a lövöldözés túlélőjének kihallgatása során újabb információk merültek fel az üggyel kapcsolatban, valamint bebizonyosodott, hogy féltékenység miatt gyilkolt az egykori rendőr.

"A sérült férfi a kihallgatás során a történtekről, a lövések sorrendjéről egy teljesen új variációt mondott el, ami a vizsgálat eddigi adataival nem egyezik" - mondta Nagy Kálmán. Az ügyészségnek további vizsgálatokat kell elvégeznie, hogy ellenőrizze az elmondottakat. A megyei főügyész hozzátette: a férfi a történtekkor végig életveszélyben volt, ezért nem biztos, hogy pontosan emlékszik az eseményekre.

Rákos Ildikó, a Kenézy Gyula Kórház sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a kórházban ápolt férfi állapota kielégítő.

A lövöldözésben meghalt asszony a Kenézy kórház röntgenasszisztense volt, munkatársai a két árván maradt gyereke megsegítésére gyűjtést szerveznek. A tájékoztatás szerint az adományokat a "Kenézy az Aranyi Marianna árváiért", az OTP 11738008-20813660 számú közérdekű számlára fizethetik be. A számlát a Kenézy kórház 100 ezer forinttal nyitotta meg.