Valér
-2 °C
0 °C

Meghalt a rendőrnőt fojtogató ittas férfi

2002.08.09. 12:52
Egy előállított ittas férfi a rendőrautóban megtámadta a mellette ülő rendőrnőt. Dulakodni kezdek, a sofőr segíteni próbált, de a jármű felborult. A két rendőr szinte sértetlenül megúszta a kalandot. A vérvételre szállított agresszív férfi meghalt. A rendőrség szerint szabályos, hogy a hátsó ülésen a rendőrnő egyedül tartotta bilincsben az ittas férfit.
Megtámadta a rendőrautó hátsó ülésén mellette ülő rendőrnőt egy vérvételre szállított ittas férfi csütörtök este; a gépkocsit vezető rendőr segíteni akart társának, a jármű felborult, az előállított férfi meghalt - közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Útközben támadott

Az 53 éves, helybeli férfi ittasan vezette az autóját Mányon. Mivel személyes okmányok nem voltak nála, s a közúti ellenőrzést végző járőrökkel az adatait nem volt hajlandó közölni, megbilincselték és a rendőrautó hátsó ülésére ültetve, vérvételre akarták szállítani.

Útközben megtámadta a mellette ülő főtörzsőrmesternőt. Megbilincselt kezét áthúzta annak a fején, s a nyakát szorongatta.

A gépkocsit vezető rendőr segíteni próbált társának, féloldalasan hátrafelé fordult, s közben fékezett.

A Lada Niva áttért a menetirány szerinti baloldalra, árokba szaladt, a partfalnak ütközve felborult, majd a tetejére fordulva állt meg.

A rendőrök könnyű sérüléseket szenvedtek

A baleset során a vérvételre szállított férfi a helyszínen életét vesztette. A gépkocsit vezető rendőr 8 napon belül gyógyuló, a rendőrnő könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával, a Fejér Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja.

A sajtóreferens úgy tudja, nem szabálytalan, hogy a rendőrnő egyedül ült a hátsó ülésen a megbilincselt ittas férfival.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!