Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Főnöke előtt zsebre bírságolt a járőr

2006.09.04. 08:12

Hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt azonnali hatállyal felfüggesztettek egy kecskeméti rendőrjárőrt, mert valószínűleg saját zsebére bírságolt meg egy külföldi autóst - írja a Népszabadság.

Az elszaporodott súlyos közúti balesetek miatt Bács Kiskun megyében fokozott közúti ellenőrzés tartottak a hétvégén.

Ezúttal nem csak az autósokat, de a járőröket is ellenőrizték feletteseik, hogy szakszerűen végzik-e munkájukat. Az 52-es főúton szombaton Vakulya Ottó, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója egy ilyen ellenőrzési ponthoz érkezett, ahol a forgalom-ellenőrző alosztály vezetője épp egy külföldi autó sofőrjét ellenőrizte, majd tovább engedte.


Amikor a járőr meglátta a felettesét, zsebre tett valamit, amiről később kiderült, hogy negyven euró volt. A járőrt felfüggesztették, és a kecskeméti nyomozó ügyészség eljárást indított ellene.

A jövőben tovább folytatódnak a közúti ellenőrzések a megye útjain, s azok érintik a rendőröket is - mondta a Népszabadságnak a rendőri vezető.