Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Még nem került elő a vérvételről eltűnt egyik rendőr

2001.12.27. 20:04
Előbb balesetet okozott két szolgálaton kívüli rendőr Budapesten, majd a vérvétel előtt eltűntek a kórházból. Az egyikük azóta sem került elő.
Két, szolgálaton kívüli civil ruhás rendőr okozott kisebb közlekedési balesetet a főváros XII. kerületében, a Krisztina körút-Alkotás utca kereszteződésében; a rendőrök a vérvétel előtt elszöktek a János kórházból - tájékoztatta az MTI-t Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Koccant a hadnagy és a zászlós

A XII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik hadnagya és zászlósa által használt gépkocsi a kereszteződésnél egy piros lámpánál várakozó autónak ütközött, aminek következtében összesen három gépkocsi koccant egymásnak. A balesetben a lámpánál várakozó autók vezetői és utasai között nem történt sérülés, az anyagi kár viszont az előzetes becslések szerint mindegyik gépkocsi esetében legalább 100-150 ezer forint - mondta a szóvivő.

Leléptek a vérvétel előtt

A két rendőrt a János kórházba szállították, ahonnan még a vérvételt megelőzően eltűntek. Borbély Zoltán közlése szerint később a hadnagy jelentkezett a rendőrségen, akinél elvégezték a laborvizsgálatokat, de az eredmény még nem ismert. A szóvivő hozzátette: a zászlós még mindig nem jelentkezett, így azt sem lehet tudni, van-e sérülése, illetve fogyasztott-e alkoholt.

Döntő, hogy ittas volt- e a sofőr

- Az eset minősítése egyrészt attól függ, ittas volt-e, és milyen mértékben a jármű vezetője, másrészt attól, megsérült-e az utas, és milyen mértékben - mondta Borbély Zoltán. Az ügyben a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya folytatja a vizsgálatot.