Valér
4 °C
8 °C

Rendőrverés Örkényben

2005.05.09. 00:46
Egy rendőr és két támadó sérült meg Örkényben, amikor ünneplő romák támadtak négy rendőrre. A két járőrpár egy lopásért körözött férfit üldözve ütközött az ünneplőkbe. A rendet a Siklósról érkező tizenöt fős erősítés tudta csak helyreállítani.

Egy lopásért körözött férfit elfogni akaró rendőrökre támadt negyven ünneplő roma Örkényben. A körözött férfit két járőr vette üldözőbe, amikor az ünneplők közé menekült. A tömeg botokkal nekitámadt a járőröknek és a kiérkező erősítésnek.

A támadók köveket dobáltak és leszaggatták a rendőrök vállapját is.

A járőrök gumibottal és gázspray-vel is hasztalanul próbáltak védekezni, ezért figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, de a felbőszült tömeg nem tágított. A szorongatott helyzetben lévő rendőrök rádión erősítést hívtak a dabasi kapitányságról, ahonnan tizenöt fős erősítést küldtek a helyszínre - ez végül lecsillapította az indulatokat.

äpđAz elsőnek intézkedő négy rendőr könnyebb sérüléseit a kiérkező mentők ellátták. A romák közül ketten keresték fel apró sérülésekkel az orvosi rendelőt.

A nyomozók hat támadót előállítottak, közülük négyet őrizetbe vettek hivatalos személy elleni erőszak gyanújával. Az eredetileg keresett szökevénynek egyelőre sikerült eltűnnie - a helyszíni szemle jelenleg is tart.