Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Megszólalt az MTV-nél bajtársaira támadó rendőr

2006.11.24. 10:03
A saját kollégáira támadó dunakeszi rendőr az MTV székházának szeptember 18-i ostrománál maga ordította a tüntetőknek, hogy a rendőrök lábát üssék, mert ott védtelenek – írja a Blikk. A két hónapja börtönben lévő zsaru a TV2-nek nyilatkozott.

A nyilvánosság elé állta a két hónapja börtönben lévő Udvardi Ákos, aki szeptember 18-án az MTV székházának ostrománál beállt a tüntetők közé és saját rendőrkollégáit dobálta kövekkel.

Az első fokon három és fél év börtönre ítélt 29 éves rendőr a TV2 Tények című műsorában a nyilvánosság előtt próbálta megmagyarázni tettét.

Azt sem tudtam, mi van

A dunakeszi zsaru szeptember 18-án nem volt szolgálatban. A nyilvánosságra került Gyurcsány-beszéd hatására Budapestre ment és a Kossuth téren tüntetett, majd a tömeggel elindult a tévészékházhoz.

„Belekeveredtem én is egy olyan szituációba, hogy ott álltam lefújtak gázsrpay-vel, kaptam gumibottal, azt sem tudtam, hogy mi van”, mesélte a műsorban. A rendőr azt is felidézte, hogy ami a keze ügyébe került, azt az MTV-t védő rendőrök felé dobta.

A Blikk szerint a rendőr maga kiabálta azt a többi tüntetőnek, hogy a rohamrendőrök lábát üssék, ott ugyanis védtelenek.

A székház védelmében részt vettek a dunakeszi rendőr bajtársai is, akik a székházba szorultak. Egyikük felismerte a bejárat előtt feltűnő narancssárga pólóban harcoló Udvardit.

Tömegpszichózis

A dunakeszi rendőrök másnap behívták ügyeletet erősíteni. Innen egy volt kollégája vitte el bilincsben a Fő utcai ügyészségr.

A rendőr korábban bírósági tárgyalásán azzal védekezett, hogy tömegpszichózis hatása alá került, a rendőrökben nem saját kollégáit, hanem a hatalom megtestesítőit látta.

Udvardi Ákost első fokon, nem jogerősen három és fél év börtönre ítélték. A jogerős ítélet decemberben várható.