Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Saját szolgálatot alakítottak ki a zsebre bírságoló balatoni rendőrök

2004.07.12. 12:30
Három rendőr és egy civil ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség. A férfiak két megye határán alakították ki főhadiszállásukat, és rendszeresen saját zsebre bírságoltak.
Vádat emelt a Somogy Megyei Főügyészségl három rendőr és egy civil társuk ellen, akik több autóst is saját zsebre bírságoltak meg a Balaton déli partjánál. Az egyenruhásokkal és negyedik, civil társukkal szemben befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. A vádlottak egyike Szigetvárott, két társa pedig Siófokon szolgált rendőrként, míg az ügy negyedik szereplője egy barátjuk volt. A vádirat szerint az első- és másodrendű vádlott határozta el, hogy rendőr-egyenruhában autókat állítanak meg, és saját zsebre fogják megbírságolni a sofőröket. Terveikbe utóbb két társukat is beavatták. Az ügy egyik szereplőjét, egy rendőr zászlóst egyébként már 2001-ben is elmarasztalta a bíróság hasonló ügyben. Ítélete akkor nyolc hónapi, négy évre felfüggesztett szabadságvesztés volt.

Lemásolták az akciókat

A társaság tavaly tavasszal a 7-es főút balatoni szakaszán, Somogy és Zala megye határán állította fel főhadiszállását, ahol hamis rendszámú autóval az út szélére állva, egyenruhában tettek úgy, mintha sebességet mérnének. Autójuk tetején egy traffipaxhoz hasonló készüléket is elhelyeztek a hatás kedvéért. A gyorshajtóktól alkalmanként ötven- százezer forintot kértek el azért, hogy eltekintsenek a feljelentéstől.

Idővel a BM Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata tudomást szerzett a vádlottak működéséről, és csapdát próbált állítani nekik, ám a tettesek akkor még meg tudtak szökni üldözőik elől, azonban a Siófoki Rendőrkapitányságon dolgozó negyedrendű vádlott mobiltelefonon felhívta menekülő barátját, és figyelmeztette, hogy kollegái körözik az autóját. A rendőrök végül elfogták a társaság mind a négy tagját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?