Valér
2 °C
8 °C

Tucatnyi rendőr verte a gyanúsítottat

2008.05.08. 08:42
Egy bankrablásnál agyonlőttek egy philadelphiai rendőrt három hete, kollégai azóta különösen érzékenyen reagálnak a fegyveres ügyekre. Legalábbis ezzel magyarázták, hogy miért rugdosta vagy egy tucat rendőr egy autó üldözés gyanúsítottját. A rendőröket felfüggesztették.

Tizenöt rendőrt függesztettek fel állásukból az Egyesült Államokban, Philadelphia városában, miután egy helyi tévétársaság filmre vette, hogy az egyenruhások brutálisan vernek és rugdosnak három gyanúsítottat az utcán.

A brutalitást a helyi Fox 29-es csatorna helikoptere vette fel még hétfőn: a 11 perces videofelvételen tisztán látszik, ahogy több mint egytucatnyi rendőr rugdossa és gumibotokkal veri a gyanúsítottakat egy autós üldözés után. A philadelphiai rendőrség arra hivatkozott, hogy a férfiak egy lövöldözés gyanúsítottjai voltak, de fegyvereket nem találtak autójukban.

A philadelphiai rendőrök egyébként az utóbbi napokban különösen érzékenyen reagálnak a fegyveresekkel kapcsolatos eseményekre, miután szombaton egy bankrablásnál agyonlőttek egy háromgyermekes rendőrt. Az akkori támadók közül az egyiket lelőtték, egy másikat elfogtak, de a harmadik még mindig szökésben van.