József, Bánk
-6 °C
0 °C

Vádlott rendőr verekedett a bíróságon

2003.01.15. 14:41
A gyöngyösi rendőrkapitányság csalással és egyéb bűncselekményekkel vádolt munkatársa tárgyalás közben megtámadott és tettleg bántalmazott egy ellene tanúskodó férfit kedden a Hatvani Városi Bíróságon. Később a rendőr apja is nekiesett a tanúnak.
Ifjabb N. S., aki ellen jelentős kárt okozó csalás és egyéb bűncselekmények miatt másodrendű vádlottként folyik az eljárás, a tárgyalás közben megtámadta a tanút, aki éppen az ügyvéd kérdéseire válaszolt. A vádlott a sértettet a földre lökte, súlyosan megfenyegette és a bántalmazást a tanácsvezető bíró felszólítása ellenére sem hagyta abba. Felker László, a Heves Megyei Bíróság sajtószóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy a rendőrség állományához tartozik a verekedő.

A biztonsági őrök fogták le

A sajtószóvivő közlése szerint a bíróság épületében dolgozó biztonsági őrök fékezték meg a vádlottat, aki még ezt követően is fenyegetőzött és támadóan lépett fel. A bíró értesítette a rendőrséget, miközben a vádlott folyósón várakozó apja, idősebb N. S. is rátámadt a tanúra.

- Ezek után a bíró felfüggesztette a tanú meghallgatását és elrendelte ifjabb N. S. előzetes letartóztatását; majd garázdaság bűntette miatt feljelentést tett a verekedő vádlott ellen - közölte a sajtószóvivő.

Fridrik József, a gyöngyösi rendőrkapitányság vezetője szabadságát tölti, ezért nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban. Varga Tamás, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nem tudott válaszolni az MTI-nek arra a kérdésére, hogy felfüggesztik-e a verekedő rendőr szolgálati jogviszonyát.