Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Üldözés közben vesztette életét egy rendőr

2001.06.28. 11:07
Egy rendőr meghalt, egy életveszélyes állapotban kórházba került, miután egy üldözés közben Lada Nivájukkal felborultak Szombathelyen. A rendőrök kocsijukkal egy épülő útszakaszon hajtottak, amikor balesetet szenvedtek.
A Szombathelyi Városi Rendőrkapitányság két gépkocsizó járőre szerdán este 22 óra 30 perc körül Szombathelyen a Vízöntő utca és az Oladi lakótelep között, a várost elkerülő körgyűrű egyik szakaszán szenvedett balesetet egy Lada Niva típusú szolgálati gépkocsival - közölte Ökrös Attila őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A balesetben az egyik rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy röviddel a kórházba szállítás után meghalt, társa pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett - fűzte hozzá a sajtóreferens. <> Az MTI érdeklődésére csütörtök délelőtt a Vas Megyei Markusovszky Kórház intenzív osztályán az ügyeletes orvos elmondta: a fiatal rendőr állapota továbbra is válságos, lélegeztető géppel tartják életben.

Az MTI tudósítója hivatalosan meg nem erősített, de megbízható forrásból úgy értesült, hogy szerdán este 8 órától Szombathelyen egy rendőrségi akció zajlott, amelyben a balesetet szenvedett két járőr is részt vett. Az akció során a járőrök - meg nem erősített információk szerint - üldözőbe vettek egy járművet, ezért hajtottak be a Szombathelyet elkerülő út még át nem adott, a forgalom elől lezárt szakaszára, ahol nagy sebességgel az útpadkára hajtottak és felborultak.