Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Karamboloztak a balesethez siető rendőrök

2002.07.16. 15:20
Súlyos sérüléseket szenvedett két rendőr Tihany közelében. A rendőrségi helyszínelő kocsival egy balesethez siettek, amikor karamboloztak egy személyautóval. A nagy sebességgel közlekedő rendőrautó a szalagkorlátnak csapódott, majd tíz métert repült. Az egyik sérült rendőrt mentőhelikopter, társát rohammentő vitte kórházba.
Baleseti helyszínre tartó rendőrök szenvedtek súlyos balesetet délelőtt Balatonfüred közelében. A szerencsétlenségben két rendőr súlyosan, egy civil személy pedig könnyebben sérült meg.

Forddal ütközött

A rendőrautó egy megkülönböztető jelzéseit szintén használó mentőautót követett. A nagy sebességgel közlekedő autók elől két kocsi lehúzódott, egy Ford Escort azonban csak az elöl haladó mentőnek adott elsőbbséget, így a helyszínelő kocsi a személyautó hátának csapódott.

Az ütközés következtében a rendőrautó a szalagkorlátnak ütközött, majd mintegy tíz métert repült és az oldalára borulva az út melletti erdős-bokros területen állt meg. Az egyik rendőrt mentőhelikopter, míg társát rohammentő szállította a veszprémi kórházba.

A balesetben a Ford sofőrje csupán könnyebben sérült meg. A szerencsétlenség következtében a 71-es út Balatonfüred és Tihany közötti szakaszát mintegy két órára lezárták. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Életveszélyesen sérült egy kelebiai határőr
A rendőrség és a határőrség közösen vizsgálja annak a súlyos balesetnek a körülményeit, amely vasárnap éjjel egy gyalogosan szolgálatot teljesítő határőr őrmesterrel történt a Bács-Kiskun megyei Kelebián - erről kedden tájékoztatta az MTI-t Kovács Iván alezredes.

Beszámolója szerint a Kelebiai Határforgalmi Kirendeltség állományába tartozó hivatásos őrmestert koponyasérüléssel, súlyos, életveszélyes állapotban a kiskunhalasi Semmelweis Kórház intenzív osztályán ápolják.

A Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság sajtóreferense közölte: a baleset a Kelebia 2. vasúti átjáró közelében történt, s feltételezhető, hogy az őrmestert egy vonat sodorta el. Hozzátette: a konkrét körülményekről azonban csak a vizsgálat lezárta után tudnak nyilatkozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?