Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Karamboloztak a balesethez siető rendőrök

2002.07.16. 15:20
Súlyos sérüléseket szenvedett két rendőr Tihany közelében. A rendőrségi helyszínelő kocsival egy balesethez siettek, amikor karamboloztak egy személyautóval. A nagy sebességgel közlekedő rendőrautó a szalagkorlátnak csapódott, majd tíz métert repült. Az egyik sérült rendőrt mentőhelikopter, társát rohammentő vitte kórházba.
Baleseti helyszínre tartó rendőrök szenvedtek súlyos balesetet délelőtt Balatonfüred közelében. A szerencsétlenségben két rendőr súlyosan, egy civil személy pedig könnyebben sérült meg.

Forddal ütközött

A rendőrautó egy megkülönböztető jelzéseit szintén használó mentőautót követett. A nagy sebességgel közlekedő autók elől két kocsi lehúzódott, egy Ford Escort azonban csak az elöl haladó mentőnek adott elsőbbséget, így a helyszínelő kocsi a személyautó hátának csapódott.

Az ütközés következtében a rendőrautó a szalagkorlátnak ütközött, majd mintegy tíz métert repült és az oldalára borulva az út melletti erdős-bokros területen állt meg. Az egyik rendőrt mentőhelikopter, míg társát rohammentő szállította a veszprémi kórházba.

A balesetben a Ford sofőrje csupán könnyebben sérült meg. A szerencsétlenség következtében a 71-es út Balatonfüred és Tihany közötti szakaszát mintegy két órára lezárták. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Életveszélyesen sérült egy kelebiai határőr
A rendőrség és a határőrség közösen vizsgálja annak a súlyos balesetnek a körülményeit, amely vasárnap éjjel egy gyalogosan szolgálatot teljesítő határőr őrmesterrel történt a Bács-Kiskun megyei Kelebián - erről kedden tájékoztatta az MTI-t Kovács Iván alezredes.

Beszámolója szerint a Kelebiai Határforgalmi Kirendeltség állományába tartozó hivatásos őrmestert koponyasérüléssel, súlyos, életveszélyes állapotban a kiskunhalasi Semmelweis Kórház intenzív osztályán ápolják.

A Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság sajtóreferense közölte: a baleset a Kelebia 2. vasúti átjáró közelében történt, s feltételezhető, hogy az őrmestert egy vonat sodorta el. Hozzátette: a konkrét körülményekről azonban csak a vizsgálat lezárta után tudnak nyilatkozni.