Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Pénzbüntetésre ítélték a mulasztással vádolt rendőröket

2003.01.31. 14:05
Nem jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a két ercsi rendőrt, akiket egy meggyilkolt kislány ügyében mulasztással vádoltak - értesült a HavariaPress.
Az elsőrendű vádlottat jelentési kötelezettség megsértésének vétségével, míg a másodrendű vádlottat elöljárói ügyintézkedés elmulasztásában találta bűnösnek a bíróság első fokon. Az elsőrendű vádlottat ötvennégyezer forint, míg társát negyvennyolcezer forint megfizetésére kötelezték.

A két rendőr főtörzs zászlósnak a pénzt 180 illetve 120 nap alatt kell befizetnie. Az elsőrendű vádlott fellebbezéssel él, a másodrendű vádlott pedig három nap gondolkodási időt kért.

Előzmény

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Fejér megyei településen tavaly november 13-án meggyilkoltak egy 13 éves kislányt. A gyanúsított egy 17 éves fiú, aki régóta próbált közeledni a lányhoz, de az elutasította.

A lány a gyilkosság estéjén is elutasította udvarlóját, aki megvárta a hazafelé tartó gyereket, és arra kérte, rendezzék kapcsolatukat. Az újabb elutasító válasz után megfojtotta a lányt, majd a holttestet egy üres telekre húzta.

Az eljárás során kiderült, az áldozat szülei már többször is jelezték, hogy a fiú folyamatosan zaklatja a lányukat, és feljelentést is tettek ellene. A rendőrség már a gyilkosság másnapján vizsgálóbizottságot hozott létre, hogy Kiderítse, történt-e rendőri mulasztás az ügyben.

A pénteken hozott ítélet nem jogerős és az ügyet a továbbiakban a Legfelső Bíróság tárgyalja.