Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Gyermekrablókat kerestettek a feledékeny szülők

2002.07.26. 13:16
Csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság sietve adott hírt egy sikeres akciójáról miszerint "forrónyomon" megtalálták a rendőrök azt az autót, melyet egy vak kislánnyal együtt loptak el Budapesten. Pénteken kiderült, hogy a kocsit nem is lopta el senki, csak tulajdonosai - a kislány szülei - nem emlékeztek, hová parkoltak.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya csütörtökön, a rendőrség honlapján először azt közölte, hogy július 25-dikén délután a Budapest III. kerületi Veder utcában parkoló Rover személygépkocsit a benne tartózkodó 14 éves vak kislánnyal együtt ellopták. Az ijedt szülők a rendőrségtől kértek segítséget.

Nem sokkal ezután a rendőrség hírül adta: "a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a bejelentést követően azonnal elkezdték a személygépkocsi forrónyomon való üldözését, valamint a benne tartózkodó kislány felkutatását. A járőrök 30 percen belül a Budapest III., Szél utcában megtalálták az eltulajdonított személygépkocsit, benne sértetlenül a kislánnyal, akit a szülőknek átadtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai minden intézkedést megtesznek az elkövetők kézre kerítésének érdekében."

A rendőrség pénteken bejelentette: az időközben végrehajtott vizsgálatok megállapították, hogy nem is történt bűncselekmény. A félreértés abból adódott, hogy a vidékről felutazó, a környéket nem ismerő házaspár nem emlékezett pontosan, hogy autójukkal hol parkoltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!