Viola
-5 °C
-2 °C

Vizsgálat a bántalmazó rendőr ellen

2002.07.17. 20:16
Bár maga is megsérült a dulakodásban, vizsgálat indult az ellen a rendőr ellen, aki járőrtársával egy üzlet kifosztása miatt gyanúsított férfiakat fogott el. A esetet amatőr kamera is rögzítette.
Bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmény alapos gyanúja miatt a Fővárosi Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatalához fordult a XIV. kerületi rendőrkapitány annak a rendőrnek az ügyében, akit az RTL Klub híradója mutatott be intézkedés közben - tájékoztatta a BRFK szerdán az MTI-t.

Sérült rendőrök

A közlemény szerint a BRFK vezetője a tévécsatorna július 16-i híradójában bemutatott rendőri intézkedés kapcsán utasította az állomány illetékes parancsnokát az eset soron kívüli kivizsgálására. A XIV. kerületi rendőrkapitányság vezetője megállapította: a járőrök lakossági bejelentésre érkeztek a Rákosfalva parkba, ahol ismeretlenek kifosztottak egy üzletet. Az elkövetők egyikét sikerült elfogni, társa viszont többszöri felszólításra sem adta meg magát. A menekülő férfit a rendőrök később feltartóztatták, aki ezalatt folyamatos ellenállást tanúsított. A tájékoztatás szerint az elkövető ellenszegülése következtében az intézkedő rendőrök - az orvosi szakvélemény szerint - súlyos sérülést szenvedtek.

Bilincs és testi kényszer

Mivel a férfi továbbra is ellenállt, előbb megbilincselték, később testi kényszert alkalmaztak vele szemben. Ezt rögzítette a televízióban bemutatott amatőr felvétel. A XIV. kerületi kapitányság vezetője az elfogásban részt vevő egyik munkatársát felfüggesztette beosztásából - tartalmazza a közlemény. Mivel a rendőri intézkedés során két rendőr súlyos sérülést szenvedett, a rendőrkapitány az egyik elkövető ellen hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt feljelentést tesz a Fővárosi Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatalánál.

A két elfogott tettest a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán előzetes letartóztatásba helyezte. Ellenük, és ismeretlen társuk ellen lopás bűntettének alapos gyanúja miatt a XIV. kerületi rendőrkapitányság vizsgálati osztálya folytat eljárást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!