Erzsébet
1 °C
4 °C

Már 39 rendőrt gyanúsítanak az őszi zavargások után

2007.05.08. 11:20
Az őszi zavargásokkal összefüggésben eddig 11 rendőr ellen emeltek vádat. Két rendőrt akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthat a bíróság.

Újabb két rendőrt gyanúsítottak meg az őszi zavargásokkal összefüggésben, egyiküket jogtalan elsajátítással, a másikat jogtalan fogvatartással, tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-t kedden.

A jogtalan elsajátítás esetében az a gyanú, hogy jogtalanul vett el a rendőr egy mobiltelefont.

Az újabb gyanúsításokkal 39-re nőtt az őszi zavargásokkal összefüggésben meggyanúsított rendőrök száma. Közülük 11 ellen már vádat emelt az ügyészség. Hat rendőr ellen még április végén emeltek vádat, őket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és könnyű testi sértéssel vádolják.

Múlt héten újabb két vádiratban, összesen öt rendőr ellen emeltek vádat. Közülük hárommal szemben hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés miatt.

Két rendőr ellen ugyanezért emeltek vádat, de az ő vádiratukban a súlyos testi sértés minősített esete, vagyis védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett bűncselekmény szerepel.

Utóbbi két rendőr ügyében ha a bíróság kimondja bűnösségüket, tettükért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?