Aliz
6 °C
14 °C

Földrengések Borsodban

2002.02.11. 23:21
Földmozgás volt hétfőn fél tízkor Borsod megyében, ahol már fél hétkor is megmozdult a föld. A Magyar Tudományos Akadémia Földrengésjelző Obszervatóriuma szerint a Miskolc környéki hétfő esti újabb földmozgások ereje a Richter-skálán mérve 2,6-os erősségű volt.
Károkról nem érkezett jelentés, de az esti rengés pontos erősségét még nem tudják közölni, annyi azonban bizonyos, hogy az megközelítette a 3-as magnitúdót.

Az esti földrengést Eger, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőnyárád, Emőd és Négyes településeken észlelték. Mezőkeresztesen robajszerű hangokat észleltek, kilengtek a csillárok.

Az előző, kora este, 18 óra 30 perckor regisztrált földmozgás a Richter-skála szerint 2,3 fokos volt. Szakérői vélemény szerint ez a minimális küszöb, amikor a földmozgást már észlelni lehet.

A földrengés epicentrumának az obszervatórium ügyelete Sajóhídvég, Sajóbábony, Miskolc, Mezőcsát térséget jelölte meg.

A borsodi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletvezetője megerősítette, hogy sehol nem keletkeztek károk. A földmozgás következtében megremegtek az ablakok, csillárok, székek mozdultak meg.

Az észlelt rengés nem volt nagyobb annál, mint amikor egy ház előtt elhalad egy teherautó, mondták a szakemberek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?